Een pruik van een heel ander kaliber

Dat het leven ook een feest kan (en mag) zijn werd duidelijk in juni 2014 toen alles wat gevierd kon worden ook gevierd werd: de beide verjaardagen van Arnoud en Anne Marie (beiden 50 dat jaar) en hun 20-jarig huwelijksfeest. En dus mocht er geknald worden.

Had Marie Antoinette de naam een verkwistende dame te zijn, dat gold niet voor Anne Marie. Wanneer het echter op lekker uitdossen aankwam hadden beiden elkaars gelijke kunnen zijn. “Een beetje drama is ons niet vreemd” zei Anne Marie en dat zou ze laten zien ook.

chemotooy-anne-marie-en-marie-antoinette-collage

Net even anders

Vanaf februari 2014 wierp Anne Marie zich op het thema van het aanstaande feest: ‘anders’. Zij sloeg aan het ontwerpen en creëerde voor zowel ‘Lodewijk XVI’ als zichzelf kostuums, hoeden en schoenen die aan het eind van de 18e eeuw niet hadden misstaan. Dagen, weken, maanden achter haar naaimachine resulteerden in uitbundig en heerlijk over the top. Ook de tuin moest eraan geloven en bomen en struiken werden behangen met kralen, strikken en lampjes, in de vijver werden bloemen gestrooid; aan alles werd gedacht.

chemotooy-staatsieportret-Lodewijk-en-Marie-Antoinette

En wat voor pruik dragen we dan?

Bij zo’n gelegenheid en uitdossing hoorde een iets andere pruik en Anne Marie kocht ook die in de feestwinkel. Eentje die je voor een gek feest opzet, wit, met krullen en op die pruik een lekker goedkoop en kitscherig bling-bling-diadeempje en een hoedje met strikken en veren. Geen doordeweekse uitdossing, maar voor een gelegenheid als deze was niets te gek.

Jezelf een feestje geven doet goed.

2 gedachten over “Een pruik van een heel ander kaliber

 • 1 september 2019 om 10:51
  Permalink

  Vindt ik goed maar mijn toekomstige zou wel graag een pruik v9r haar huwelijksdag kopen en laten maken

  Beantwoorden
  • 1 september 2019 om 11:41
   Permalink

   Zij zal ongetwijfeld de juiste pruik vinden Julien: de mogelijkheden zijn groot.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.